Kampanja: Trudnoća & oralno zdravlje #SmileMama

Kampanja: Trudnoća & oralno zdravlje #SmileMama

Promocija važnosti oralnog zdravlja u trudnoći

Pozivamo sve zdravstvene djelatnike koji su uključeni u perinatalnu skrb da se pridruže kampanji Trudnoća i oralno zdravlje  /  #SmileMama kako bi zajedno promicali važnost oralnog zdravlja u trudnoći. Zamijenimo uvjerenje da je neadekvatna oralna higijena i skrb nešto što je očekivano u trudnoći sa uvjerenjem da je moguće imati zdravu usnu šupljinu tijekom trudnoće uz adekvatnu edukaciju i provođenje oralne higijene.

Usna šupljina je jedno od glavnih područja koje prolazi kroz fiziološke i hormonalne promjene tijekom trudnoće. Otprilike 50% trudnica u trudnoći ne posjete stomatologa, a 60% trudnica tijekom trudnoće suoči se sa nekim oblikom parodontne bolesti. Pravilnim uputama za održavanje oralne higijene i preporukama proizvoda smanjujemo taj postotak. Klinička istraživanja pokazuju da bakterije iz usne šupljine najvjerojatnije putem krvi koloniziraju fetus i posteljicu. Smanjenjem anaerobnih bakterija koje uzrukuju upale desni spriječavamo nepovoljne ishode trudnoće (smanjena porođajna težina, prijevremeni porod i preeklampsiju)

Pozovite svoje pacijentice koje planiraju trudnoću ili su u trdunoći na kontrolu te im pružite sve potrebne informacije za zdravu usnu šupljinu tijekom trudnoće.

_______

Preporuka za korištenje CPC-a (Citilpiridin-klorid)
CPC (Citilpiridin-klorid) je sigurn i učinkovit antisptik koji djeluje protiv mnogih bakterija i gljivica te u određenoj mjeri spriječava razvoj virusa. Zahvaljujući dobroj sposobnosti vlaženja i smanjenoj površinskoj napetosti CPC prodire u teško dostupne djelove sluznice usne šupljine i ždrijela te spriječava rast bakterija. Antispetički učinak je puno bolji s osnovom koja ne sadrži šećer. Substantivnost mu je 3 do 5 sati.

Za vaše pacijentice u našoj ponudi DENTAID palete proizvoda nalazi se VITIS gingival linija posebno formulirana za spriječavanje nakupljanja anaerobnih bakterija upravo zbog sastojka CPC-a, a osim što djeluje antibakterijski, štiti i revitalizira gingivu te jača caklinu. Zubna pasta i vodica za ispiranje usta vrlo su ugodnog okusa, bez alkohola, glutena i šećera što u osnovi zbog toga ima puno veće antiseptičko djelovanje.

U svrhu promicanja važnosti oralnog zdravlja u trudnoći kao glavni zastupnici Dentaid proizvoda za oralnu higijenu pozivamo vas da se pridružite kampanji u kojoj ćemo provoditi edukativne aktivnosti i promocije u kanalu stomatolozi, farmaceuti, ginekolozi za sve mame i buduće mame.

Kako bi oralna higijena budućih mama i žena koje planiraju trudnoću kod kuće bila potpuna, pri kupnji vodice za usta ili zubne paste na poklon darujemo interprox interdentalnu četkicu za međuzubne prostore.
_______

Ordinacije mogu naručiti VITIS gingival na 051/ 701 645 po posebnim uvijetima, ljekarne putem veledrogerije Oktal Pharma.


_______


Pridružite se našoj kampanji #SmileMama za zdravi i sretan osmijeh.